Landelijke vitrinekasten op maat

Stel je voor: een charmante landelijke vitrinekast die jouw kostbare schatten en dierbare herinneringen op een prachtige manier tentoonstelt. Bij Atelier Tack maken we buffetkasten, servieskasten en vitrinekasten in massief hout volgens de kunst van het ambacht.

Vitrinekast op maat

Wij zijn een familiebedrijf uit Oudenaarde met 40 jaar ervaring in het maken van duurzame en milieuvriendelijke meubels op maat. Jij kiest zelf de afmetingen, vorm en houtsoort en wij maken voor jou de ideale vitrinekast.

Vitrinekast met lades

Waarvoor gebruik je een vitrinekast?

Een vitrinekast is een type kast dat is ontworpen om voorwerpen tentoon te stellen. Het belangrijkste verschil met andere kasten is dat een vitrinekast glazen deuren heeft. Die zorgen ervoor dat de inhoud van de kast zichtbaar is. In tegenstelling tot andere kasten, waarin de inhoud achter gesloten deuren of in laden ligt, kun je in een vitrinekast meteen zien wat erin opgeborgen is.

Vitrinekast in klassieke stijl

Vitrinekasten worden bijvoorbeeld gebruikt om verzamelobjecten, serviesgoed of kunstvoorwerpen te presenteren. De glazen panelen laten licht binnen, waardoor de objecten beter zichtbaar zijn en de kast een open en uitnodigende uitstraling krijgt.

Klassieke buffetkast of servieskast

Een klassieke buffet- of servieskast kan ook een meerwaarde betekenen voor jouw woonkamer. Of het nu gaat om prachtige servies, antieke verzamelobjecten, boeken of familiefoto's, ze verdienen allemaal een speciaal plekje om bewonderd te worden.

Vitrinekast in notenhout
Met een elegante vitrinekast komen je kostbare voorwerpen volledig tot hun recht, terwijl het glas stof en vuil buitenhoudt.”
Vitrinekast met boeken

Vintage vitrinekasten in eik, kers of notelaar

Onze vitrinekasten zijn vakkundig vervaardigd met aandacht voor detail en gemaakt van hoogwaardige materialen. Het robuuste houtwerk straalt vakmanschap uit, waardoor je kast een elegante uitstraling krijgt die met de jaren alleen maar mooier wordt.

Je kan bij ons vitrinekasten laten maken in verschillende houtsoorten zoals eik, kerselaar, notelaar, maar ook in ahorn (esdoorn), beuk, grenen of wengé.

Vitrinekast in licht eikenhout
Houten kast met glazen deurrraam

Antieke vitrinekasten hoef je niet tweedehands te kopen

Een klassieke of vintage vitrinekast hoef je niet per se tweedehands aan te schaffen. Je kan er ook een op maat laten maken zodat de stijl en afmetingen helemaal naar jouw wens zijn.

Of je nu een traditionele keuken, een gezellige woonkamer of een knusse eetkamer wilt verfraaien, onze vitrinekasten passen perfect in elke interieurstijl.

Met een landelijke vitrinekast van Atelier Tack voeg je niet alleen stijl en functionaliteit toe aan je interieur, maar ook een vleugje nostalgie en warmte. Het is de ideale plek om jouw meest waardevolle schatten te bewaren en tentoon te stellen.

Vitrinekast in klassieke stijl
Klassieke vitrinekast
Vitrinekast met glaswerk
Vitrinekast op maat

Hoeveel kost een landelijke vitrinekast?

De prijs van een landelijke vitrinekast hang af van heel wat factoren zoals de gebruikte materialen, de grootte en de gewenste afwerking. Wil je graag meer weten over hoeveel jouw ideale vitrinekast zou kosten, stuur dan een vrijblijvende prijsaanvraag.

Doe een prijsaanvraag mail

Bekijk ook...

Neem zeker ook een kijkje op onze pagina's over wandkasten, eettafels, dressoirs en landelijke stoelen.