Art Deco stoelen

Met een Art Deco eetkamerstoel voeg je tijdloze elegantie toe aan jouw woning. Of je nu kiest voor een strak modern design of retro-chic, een Art Deco stoel wordt het pronkstuk van jouw interieur!

Bij Atelier Tack verkopen we Art Deco stoelen in verschillende uitvoeringen. Sommige stoelen zijn in meerdere houtsoorten verkrijgbaar of ook beschikbaar als armstoel of barstoel (zie de legenda).

Legenda

E = eik; B = beuk; K = kers; N = noten; M = mahonie; A = esdoorn

(+f) ook als armstoel; (+s) ook als stoel; (+b) ook als barstoel; * stapelbaar

De Art Deco kunstbeweging

Art Deco is een invloedrijke designbeweging die ontstond in de jaren 1920 en 1930 en haar hoogtepunt beleefde tijdens het interbellum. De beweging was een reactie op de organische vormen van de voorgaande Art Nouveau-stijl. In plaats daarvan koos de Art Deco voor een geometrische en gestileerde esthetiek. Men omarmde de moderniteit, de industrialisatie en de opkomst van nieuwe technologieën, wat leidde tot gedurfde, expressieve ontwerpen.

Strakke, geometrische vormen

De Art Deco-stijl maakt gebruik van strakke, geometrische vormen zoals rechthoeken, driehoeken en cirkels en dat zie je ook terug in de meubels van die periode. Ontwerpers streefden naar symmetrie en herhaling in de ontwerpen.

Stoelen die klasse uitstralen

Hoewel Art Deco stoelen ontworpen zijn aan het begin van de 20e eeuw, hebben ze nog steeds een moderne uitstraling. Ze passen goed in hedendaagse interieurs met een vintage of retro look.

Art Deco stoelen zijn ook een prima keuze voor een klassiek interieur. Heel wat boetieks, theaters, restaurants en luxehotels kiezen voor Art Deco stoelen om een chique en exclusieve sfeer te creëren.

Prijs: Art Deco stoelen kopen online

Wil je graag Art Deco stoelen bestellen? Vraag dan hieronder een gratis offerte aan. Geef indien mogelijk concrete informatie door over het artikelnummer, het aantal en de gewenste houtsoort.

Doe een prijsaanvraag mail

Bekijk ook...

Neem zeker ook een kijkje naar onze stijlstoelen, Thonet stoelen en Lloyd Loom stoelen voor meer iconische meubelstukken.