Ronde tafel voor 6 personen

Ben je op zoek naar een ronde tafel voor 6 personen? Atelier Tack is gespecialiseerd in het maken van massief houten meubels op maat. Wij maken een ronde tafel in de kleur, grootte en afwerking die jij wenst.

Ronde tafel met stoelen

Hoe groot moet een ronde tafel zijn voor 6 personen?

Bij een ronde tafel wordt de grootte uitgedrukt door middel van de diameter, een rechte doorsnede van de cirkel. Wil je graag tafelen met 6 personen, dan moet je rekenen op een diameter van ongeveer 140 tot 150 cm. Dan is de ronde tafel mooi volzet maar heeft iedereen voldoende ruimte om naast elkaar te zitten.

Ovale tafel op maat

Waarom kiezen voor een ronde tafel?

Van koning Arthur tot de G7: de ronde tafel was vaak het middelpunt van de geschiedenis, de plaats waar belangrijke mensen hun beslissingen namen. Bij een ronde tafel heb je makkelijk oogcontact met alle mensen aan tafel. Iedereen is gelijk want niemand zit aan het hoofd van de tafel. Kortom, een ronde tafel is ideaal om samen te eten of te vergaderen.

Een ronde tafel is compact, heeft vriendelijke vormen en geen scherpe hoeken waaraan je je kunt stoten. Dat maakt een ronde tafel een veilige keuze voor gezinnen met jonge kinderen in huis.

Ronde tafel op maat bestellen

Heb je interesse in een ronde tafel voor 2, 4, 6, 8 of 10 personen? Neem dan contact op en we kijken hoe we jouw droomtafel op maat kunnen maken.

Doe een prijsaanvraag mail

Bekijk ook...

Wil je graag meer ruimte creëren, dan is een ovale tafel misschien iets voor jou. Zo maak je maximaal gebruik van de beschikbare ruimte maar heeft je tafel toch zachte ronde vormen.