De ideale boekenkast op maat

Maak van een massief houten boekenkast het pronkstuk van jouw interieur!

Atelier Tack heeft 40 jaar ervaringen in het maken van kwaliteitsvolle boekenkasten en bibliotheekkasten op maat. Jij kiest de houtsoort, de afmetingen en het model en wij installeren de ideale boekenkast in jouw woonkamer.

Boekenkast op maat

Houten bibliotheekkast

Een kamergrote boekenkast is de ideale manier om je boeken op te bergen. Of je nu een fervent romanlezer bent, iemand met een interesse in filosofie of een liefhebber van kunst, een boekenkast is de ideale aanvulling voor jouw living of studeerkamer.

Door te kiezen voor een massief houten boekenkast, voeg je ook esthetische waarde toe aan jouw woning. Een houten bibliotheekkast straalt warmte, elegantie en kwaliteit uit. Zo ga je nog meer van je boeken houden!

Eiken boekenkast op maat

Atelier Tack maakt boekenkasten naar wens van de klant. Jij kiest zelf hoe jouw boekenkast op maat eruit komt te zien. Om ecologische redenen werken wij voornamelijk met Europese houtsoorten zoals eik, beuk, kers, noten en grenen. Elke houtsoort heeft zo zijn eigen kleur, textuur en charme. Zo zorgen we ervoor dat jouw boekenkast perfect opgaat in de rest van het interieur.

Bibliotheekkast op maat
Bibliotheekkast in donker hout
Bibliotheekkast in donker hout

Klassieke boekenkast op maat

Wij maken boekenkast op maat in zowel landelijke, moderne als klassieke stijl. Zoek je een traditionele bibliotheekkast of vitrinekast, of liever een moderne eiken wandkast waar je niet enkel boeken maar ook een tv of fotolijsten in kunt plaatsen, bij Atelier Tack ben je aan het juiste adres.

Bibliotheekkast in donker hout
Klassieke boekenkast
Boekenkast in donker hout

Afmetingen: hoe hoog, breed en diep moet een boekenkast zijn?

Hoogte

De meeste boekenkasten zijn ongeveer 1 tot 3 meter hoog. Bij een boekenkast op maat heb je de optie om je wandkast helemaal tot aan het plafond te laten lopen. Dat zorgt voor een moderne en imposante look die jouw interieur extra cachet geeft. Bovendien benut je de beschikbare ruimte zo op een ideale manier.

Heb je niet echt een bibliotheek vol boeken, dan is een lage boekenkast misschien meer iets voor jou. Het grote voordeel hiervan is dat je bovenop de kast ruimte hebt om bijvoorbeeld een plant, sculptuur, gameconsole of TV te plaatsen.

Diepte

Voor de diepte van een boekenkast is het gangbaar om ten minste 30 centimeter aan te houden. De meeste boeken zijn namelijk net iets kleiner dan dat. Door een diepte van 30 centimeter te kiezen, zorg je dat ook al je kunst- of kookboeken met harde kaft binnen de vakken passen en er geen randen uitsteken.

  • Het standaardformaat voor een roman is ongeveer: 15 x 21 cm
  • Het standaardformaat voor een kookboek is ongeveer: 20 x 28 cm
  • Het standaardformaat voor een studieboek is ongeveer: 17 x 24 cm.

Breedte

De breedte van jouw bibliotheekkast hangt af van de beschikbare ruimte. Door te kiezen voor een boekenkast op maat, kunnen we ervoor zorgen dat die perfect in jouw woning past en de ruimte optimaal benut wordt.

Boekenkast in klassieke stijl

Wat kost een boekenkast op maat?

Een boekenkast op maat is een investering voor het leven. De prijs is afhankelijk van het model, het gebruikte materiaal en de afmetingen. Voor je investering krijg je ook heel wat terug. Dankzij ons vakmanschap en de duurzame materialen, gaan onze kasten een leven lang mee en kan je ze zelfs doorgeven aan volgende generaties. Zo krijg je een meubelstuk dat niet enkel praktisch nut heeft maar ook schoonheid en elegantie in huis brengt.

Bij Atelier Tack installeren we jouw boekenkast ook gratis aan huis. Interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Doe een prijsaanvraag mail

Bekijk ook...

Wil je graag meer wandkasten of bureaumeubelen bekijken? Neem dan een kijkje op de volgende pagina's: