Kloostertafels en boerentafels op maat

Kloostertafels zijn robuuste tafels met een bijzondere geschiedenis die perfect passen in een modern interieur. Door hun grootte en stevigheid zijn ze uitermate geschikt als eettafel of woonkamertafel voor het hele gezin.

Atelier Tack heeft 40 jaar ervaring in het vervaardigen van kloostertafels en oude Franse boerentafels. We maken deze tafels in alle vormen en maten, volgens het ontwerp van de klant. In onze toonruimte in Oudenaarde, Oost-Vlaanderen, staan verschillende modellen ter inspiratie.

Kloostertafel in licht hout
Kloostertafel landelijke stijl

Een robuuste tafel in landelijke stijl

De kloostertafel kent haar oorsprong in de middeleeuwen. De monniken in het klooster hadden nood aan een stevige en robuuste tafel waarop ze hun manuscripten konden uitschrijven. Het resultaat is een massieve maar elegante tafel met een dik tafelblad en brede poten. Hierdoor staat de tafel altijd stabiel.

Hoewel ze van oorsprong een landelijke stijl heeft past een kloostertafel ook perfect in een moderne inrichting zoals een kantoorgebouw. Door hun omvang en stevigheid kunnen kloostertafels ook buiten of in de tuin geplaatst worden. Ze zijn ideaal om met het hele gezin samen te komen in de tuin, living of keuken.

Ruwe kloostertafel
Kloostertafel in licht hout

Eiken kloostertafels

Van oudsher werden kloostertafels vooral uit eik vervaardigd. Wij maken ze echter ook in andere Europese houtsoorten zoals beuk, kerselaar, notelaar en den (grenen). Zo zorgen we dat de tafel perfect past bij jouw stijl en interieur.

Bij Atelier Tack kun je niet enkel de kleur en afmetingen kiezen maar ook het model: ovaal, vierkant, of rechthoekig. Heb je graag smallere tafelpoten of liever een steviger blad? Wij gaan graag aan de slag voor jouw ideale kloostertafel.

Bijna al onze houten tafels zijn ook verlengbaar verkrijgbaar. Zo kun je je tafel makkelijk verlengen als je familie of vrienden op bezoek hebt op een feestdag.

Kloostertafel uit eikenhout
Kloostertafel in licht hout

Kun je een kloostertafel enkel tweedehands kopen?

Een authentieke kloostertafel of boerentafel hoeft niet per se tweedehands aangekocht te worden. Je kan ze ook nieuw en op maat laten maken bij een ambachtelijke meubelmakerij zoals Atelier Tack. Enkele populaire modellen bij ons zijn:

  • Een kloostertafel van 3 meter (300 cm)
  • Een lange kloostertafel voor 8 personen
  • Een karakteristieke landelijke kloostertafel
  • Een moderne kloostertafel
  • Een antieke kloostertafel

Wij helpen jou ook graag met het zoeken van bijpassende stoelen.

Wil je een kloostertafel kopen? Vraag dan meteen een offerte aan. Graag met zo concreet mogelijke informatie over het gewenste model en afwerking (afmetingen, houtsoort etc.).

Doe een prijsaanvraag mail

Oude Franse boerentafel

Nauw verwant aan de kloostertafel is de antieke boerentafel. Deze heeft een oude, rustieke uitstraling en wordt vaak in Franse stijl gemaakt. Een eiken boerentafel komt het vaakst voor maar wij kunnen ze ook maken in andere houtsoorten en afwerkingen.

Enkele populaire modellen zijn:

  • Een Franse boerentafel in antieke stijl
  • Een eiken boerentafel
  • Een vierkante boerentafel
  • Een ronde boerentafel

Soms gebruikt men een alternatieve naam voor een gelijkaardige tafel zoals aposteltafel, hoevetafel, abdijtafel of kasteeltafel. Bij Atelier Tack kunnen we al deze tafels maken volgens de afmetingen en het ontwerp dat jij wenst.

Doe een prijsaanvraag mail

Bekijk ook...

Neem zeker ook een kijkje op onze pagina's over eettafels, ovalen tafels, landelijke en vintage meubels.