Thonet- en bistro-stoelen

Het charmante ontwerp van de Thonet-stoel past naadloos in elke interieurstijl, of het nu gaat om een klassieke eetkamer, een moderne woonkamer of een stijlvol café.

Als ambachtelijk meubelatelier kunnen we de afwerking van onze Thonet-stoelen aanpassen aan jouw voorkeur. Sommige modellen zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten of ook verkrijgbaar als armstoel of barstoel (zie onderstaande legenda).

Legenda

E = eik; B = beuk; K = kers; N = noten; M = mahonie; A = esdoorn

(+f) ook als armstoel; (+s) ook als stoel; (+b) ook als barstoel; * stapelbaar

De geschiedenis van de Thonet-stoel

Thonet-stoelen zijn vernoemd naar de Duits-Oostenrijkse meubelmaker Michael Thonet. In de 19e eeuw ontdekte hij een nieuwe techniek om hout te laten buigen door middel van stoom. Zo kon Thonet elegante, houten vormen creëren die toch voldoende ondersteuning boden. De gebogen rugleuning van een Thonet-stoel loopt bijvoorbeeld naadloos over in de achterpoten, wat een organisch gevoel geeft aan het meubelstuk.

De charme van een caféstoel

Thonetstoelen zijn licht, duurzaam en stapelbaar, wat ze de ideale stoelen maakt voor cafés, restaurants en bistro's. Het meest bekende ontwerp van Thonet, de “Nr. 14” stoel, staat ook wel bekend als de “Weense koffiehuisstoel” of de “bistrostoel.”

Vintage Parijse stijl

De charme van een Thonet-stoel is dat hij je meteen doet terugdenken aan artistieke Parijse cafés. Het is het ideale meubelstuk om de romantiek van de Franse hoofdstad in huis te halen.

Door hun hippe design, blijven Thonet-stoelen tot op de dag van vandaag een geliefde keuze voor interieurontwerpers, restaurants en horecazaken.

Prijs: hoe kan je online Thonet-stoelen bestellen?

Wil je graag Thonet-stoelen online kopen? Vraag dan via onderstaande link een offerte aan. Vermeld indien mogelijk zo veel mogelijk info over het aantal, de materialen en de gewenste afwerking.

Doe een prijsaanvraag mail

Bekijk ook...

Wil je graag meer iconische stoelen zien? Neem dan zeker eens een kijkje naar onze pagina's over Louis XV stoelen, Louis-Philippe stoelen en Art Deco stoelen.