De ideale tafel op maat

Ben je het beu om eindeloos te zoeken naar een tafel die in jouw woning en interieur past? Bij Atelier Tack maken we jouw droomtafel op maat en precies zoals jij het wilt. De afmetingen, kleur, houtsoort, vorm en model: je bepaalt het allemaal zelf.

We hebben in onze showroom alvast enkele prachtexemplaren die als inspiratie kunnen dienen.

Tafel op maat

Houten eettafel op maat

Een grote houten eettafel zorgt voor een gezellige sfeer in de keuken. Zo kun je samen met de hele familie ontbijten en de dag op een positieve noot starten. Bij Atelier Tack kun je niet enkel de afmetingen maar ook de houtsoort en het model uitkiezen. Met onze ervaring en vakmanschap maken we een eettafel op maat die precies in jouw woning past.

Houten eettafel voor tien personen
Bekijk meer eettafels mail

Massieve eiken tafel

Omdat ons meubelatelier milieuvriendelijk te werk gaat, kiezen we bijna uitsluitend voor Europese houtsoorten zoals beuk, kerselaar, notelaar en den (grenen). Een van de populairste keuzes is een eiken tafel op maat. Eikenhout is stevig maar buigzaam. Haar lichtbruine kleur straalt rust uit en past ideaal in zowel een landelijk als modern interieur. Kortom, met een eiken tafel op maat, zit je nooit fout!

Eettafel op maat
Bekijk meer eiken tafels mail

Robuuste kloostertafel

Ben je op zoek naar een robuuste en stevige tafel? Dan is een kloostertafel op maat misschien iets voor jou. Een kloostertafel heeft een stevig tafelblad en brede poten zodat hij altijd stabiel staat en tegen een stootje kan. Ideaal om samen met de kinderen op te knutselen of met een groot team aan te vergaderen in een kantoorruimte.

kloostertafel
Bekijk meer kloostertafels mail

Design tafel op maat

Wil je liever iets moderner of artistieker, dan kunnen we onze design tafels aanbevelen. Deze zijn uitermate geschikt voor een modern interieur of Scandinavisch design. Atelier Tack maakt design tafels in verschillende maten en vormen: niet enkel rechthoekig maar ook rond en ovaal. We helpen jou ook graag om bijpassende stoelen uit te zoeken.

kloostertafel
Bekijk meer design tafels mail

De ideale tafel voor in de woonmaker

In de woonkamer is het vooral belangrijk dat een tafel groot genoeg is. Als er familie of vrienden over de vloer komen, wil je graag iedereen een plaatsje aan tafel kunnen geven.

Het is ook fijn als je op dezelfde tafel het avondmaal kunt bereiden als de kinderen hun huiswerk maken. Een populaire optie is om voor een uittrekbare of uitschijfbare tafel op maat te gaan. Zo benut je de ruimte in je woonkamer optimaal en kan je extra tafelruimte tevoorschijn toveren telkens wanneer je bezoek ontvangt.

Verlengbare tafel op maat
Bekijk meer verlengbare tafels mail

Hoe groot moet mijn tafel zijn?

Hoeveel personen er rond een tafel passen hangt uiteraard af van het model, de ruimte en hoe knus jullie bij elkaar willen zitten.

Grofweg genomen heeft een eettafel een hoogte van 75 tot 80 centimeter, al zijn er veel variaties mogelijk. Voor een eetkamerstoel kun je uitgaan van een breedte van ongeveer een halve meter (45 tot 55 cm). Je kunt best 10 tot 15 cm tussen de stoelen laten om voldoende ruimte te creëren. Hopelijk helpt dit om de juiste afmetingen te bepalen voor jouw tafel.

Tafels op maat: welke afmetingen moet je kiezen?

Hier zijn nog enkele richtlijnen die je kunnen helpen bepalen hoe lang en breed jouw tafel op maat moet zijn:

Rechthoekige tafels

  • Voor een rechthoekige tafel voor 4-6 personen reken je best op een lengte van 140-160 cm en een breedte van zo'n 90 cm. Er kunnen dan 4 personen aan de lengte van de tafel zitten (2 aan elke kant) en 2 personen aan de hoofdeinden.
  • Als je een rechthoekige tafel voor 6-8 personen wilt, reken je best op een lengte van 180-200 cm en een breedte van 90-100 cm.
  • Bij een rechthoekige tafel voor 8-10 personen moet je rekenen op een lengte van 220-240 cm en een breedte van ongeveer 100 cm.
  • Voor een rechthoekige tafel voor 10-12 personen heb je een lengte van 260-300 cm nodig en een breedte van ongeveer 100-110 cm.

Ronde tafels

  • Een ronde tafel voor 4-5 personen heeft een diameter van ongeveer 130 cm.
  • Voor een ronde tafel voor 6-7 personen heb je een diameter van ongeveer 150 cm nodig.
  • Voor een ronde tafel voor 8-9 personen moet je rekenen op een diameter van ongeveer 170 cm.

Ovale tafels

  • Voor een ovalen tafel voor 6-8 personen reken je best op een lengte van 240 cm en een breedte van zo'n 120 cm.
  • Voor een ovalen tafel voor 8-10 personen reken je best op een lengte van 300 cm en een breedte van zo'n 120 cm.

Een tafel op maat kopen

Wil je graag een tafel op maat bestellen? Neem dan contact op via onderstaande link. We kijken dan graag met jou verder hoe we in ons atelier de ideale tafel voor jou kunnen vervaardigen.

Doe een prijsaanvraag mail

Bekijk ook...

Bekijk ook onze pagina's over ronde, vierkante en ovalen tafels.