Louis-Philippe stoelen

Atelier Tack verkoopt Franse stijlstoelen en zetels in Directoire, Restauration, Empire en Louis-Philippe stijl. Wij zorgen voor de afwerking die jij wenst zodat jouw klassieke stoelen perfect passen bij jouw interieur.

Neem zeker ook een kijkje op onze pagina over Louis XIV stijlstoelen.

Legenda

E = eik; B = beuk; K = kers; N = noten; M = mahonie; A = esdoorn

(+f) ook als armstoel; (+s) ook als stoel; (+b) ook als barstoel; * stapelbaar

Directoire stoelen

Directoire-stoelen verwijzen naar de Franse Directoire-periode (1795-1799), kort na de Franse Revolutie. Ze hebben een eenvoudig en strak ontwerp met rechtopstaande rugleuningen. Deze stoelen hebben een bescheiden en ingetogen stijl maar zijn nog steeds populair vanwege hun tijdloze uitstraling en passen daarom goed in moderne interieurs.

Empire-stijl

Stoelen in Empire-stijl werden gemaakt tijdens het keizerschap van Napoleon. Ze hebben een imposante uitstraling met zware, massieve ontwerpen. Deze stoelen hebben vaak allerlei ornamenten zoals leeuwenklauwpoten en laurierkransen die verwijzen naar de Romeinse en Griekse oudheid.

Stoelen uit de Restauratie-periode

Stoelen uit de Restauratie-periode (1815-1830) kenmerken zich door fijn houtsnijwerk en gebogen lijnen. Ze waren een reactie op de overdaad van de Empire-stijl en zijn eerder verfijnd en elegant.

Louis-Philippe stoelen

Louis-Philippe-stoelen zijn vernoemd naar koning Louis-Philippe I van Frankrijk, die regeerde van 1830 tot 1848. Ze zijn meestal gemaakt van hoogwaardig hout en hebben een eenvoudige, strakke vorm met verfijnde details. De voorpoten zijn vaak iets gebogen, wat een gevoel van dynamiek toevoegt aan het ontwerp.

Tegenwoordig worden Louis-Philippe-stoelen nog steeds gewaardeerd om hun tijdloze elegantie en veelzijdigheid. Ze passen goed in zowel klassieke als moderne interieurs en voegen een vleugje historische charme toe aan elke ruimte.

Hoe kun je online bestellen?

Onze eetkamerstoelen en stijlstoelen in Louis-Philippe, Restauration of Directoire-stijl kunnen verkregen worden in de houtsoort vermeld onder het item, afgewerkt naar wens van de klant. Ze zijn verkrijgbaar met biezen maar ook met stoffen zit of zitting in cannage.

Wil je graag stijlstoelen bestellen? Stuur ons dan een prijsaanvraag via onderstaande link.

Doe een prijsaanvraag mail

Bekijk ook...

Bekijk zeker ook onze pagina's over stijlstoelen, armstoelen, bijzetzetels en fauteuils.