Uitschuifbare tafels op maat

Een uitschuifbare tafel is een lange tafel die toch weinig plaats inneemt. Zo benut je optimaal de ruimte in je woonkamer of keuken.

Atelier Tack maakt uitschuifbare tafels op maat en naar het ontwerp van de klant. Jij kiest zelf de afmetingen en houtsoort en wij leveren jouw droomtafel aan huis.

Uitschuifbare tafel op maat

Hoe werkt een uitschuifbare tafel?

Een uittrekbare of uitschuifbare tafel kun je groter maken omdat delen van de tafel als puzzelstukjes in elkaar geschoven zijn. Trek je die stukken uit elkaar dan wordt je tafel ineens een heel stuk langer. Met één klap maak je zo een tafel voor 6 personen, 8 personen of zelfs 10 personen. Dat is bijzonder handig als je familie op bezoek hebt of met vrienden een gezelschapsspel wilt spelen.

De verlengbare tafel terug korter maken is eenvoudig: je schuift de tafelstukken gewoon weer in elkaar. Dankzij een uittrekbare tafel heb je dus eigenlijk twee tafels in één!

Verlengbare tafel

Ovalen uitschuifbare tafels

Er zijn verschillende soorten verlengsystemen.

Bij een coulissensysteem gaat de tafel in het midden open door middel van schuiflatten. Je kan dan maximaal 10 verschillende verlengstukken aanbrengen om de lengte van je tafel op te rekken. Deze kunnen nadien (als het bezoek weer weg is) apart opgeborgen worden. Een coulissentafel als deze is in nagenoeg alle modellen beschikbaar maar wordt voornamelijk voor ronde of ovale uitschuifbare tafels gebruikt.

Verlengbare tafel met coulissensysteem

Voor ronde of ovalen modellen is er ook het tuimelsysteem. Hierbij gaat enkel het blad open, is het onderstel vast en zit het verlengstuk in tweeën geplooid in de tafel (zie de afbeelding hieronder). Deze methode is toepasbaar op alle tafels met een overstekend blad. Er zijn 1 tot 2 verlengstukken mogelijk afhankelijk van de lengte van de uitklaptafel.

Verlengbare tafel met tuimelsysteem

Uitschuifbare eettafels

Voor rechthoekige tafels met een verlengsysteem zijn er verschillende opties.

De eerste is een verlengstuk op kop door middel van een insteekblad. Het gaat dan om een extra stuk tafelblad met 2 horizontale latten eraan die je in de tafel kunt schuiven. Dit systeem is uitermate geschikt als je je tafel simpelweg met een stukje wilt verleggen voor een uitzonderlijke gelegenheid zoals een verjaardag of feestdag. Het is wel enkel mogelijk bij rechthoekige tafels met een overstekend blad.

Verlengbare tafel met tuimelsysteem

Een oplegblad is een gelijkaardige methode. Hier zitten de horizontale latten echter in de tafel zelf. Die kun je dan uitschuiven om het verlengstuk aan te bevestigen.

Verlengbare tafel met oplegblad

Tot slot is er nog het ladesysteem. Hierbij schuift een zijregel die het verlengstuk bevat uit de tafel als een lade. Deze methode is enkel toepasbaar bij bepaalde modellen en specifieke afmetingen.

Verlengbare tafel met ladesysteem

Heb je interesse in een uitschuifbare tafel op maat? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan via onderstaande link. Vermeldt hierbij zo concreet mogelijke info over het type, de houtsoort, de afmetingen en gewenste afwerking.

Doe een prijsaanvraag mail

Bekijk ook...

Neem zeker ook een kijkje naar onze pagina's over ronde, vierkante, en ovale tafels.