Onze filosofie

Welkom bij Atelier Tack, een ambachtelijk meubelatelier in de Vlaamse Ardennen. Op deze pagina vertellen we je graag wat meer over de filosofie achter ons familiebedrijf.

Atelier Tack in de jaren 1980

Het is ondertussen meer dan 40 jaar geleden dat wij startten met dit meubelatelier met de drijfveer vorm te geven aan een kleinschalige economie.

“Een zoektocht naar het schone, het ware, het goede…”

We zijn namelijk van oordeel dat een grootschalige economie zoals wij die momenteel in onze westerse maatschappij kennen oorzaak is van nogal wat ecologische, maatschappelijke en andere mistoestanden. In plaats van iets of iemand met de vinger te wijzen wilden wij het zelf proberen anders te doen…

Atelier Tack binnenkoer

Kleinschaligheid (in ruime betekenis) houdt voor ons een aantal waarden in waaraan we willen voldoen:

  • duurzaamheid en kwaliteit (kwaliteit boven kwantiteit)
  • respect voor ambacht
  • respect voor mens
  • respect voor milieu en natuur
  • positieve creativiteit en flexibiliteit
  • alternatief bieden in het algemeen aan de 'steeds groter - steeds sneller - steeds meer' - een tendens die inherent is aan onze westerse neoliberalistische groei-economie en nogal wat kapot maakt in onze maatschappij.

Atelier Tack is een meubelatelier gespecialiseerd in het ambachtelijk vervaardigen van massieve meubelen volgens de oude regels van de kunst, afgewerkt met eenvoudige natuurlijke methodes.

Reeds 40 jaar maken wij meubelen waarvan de ingrediënten geplukt zijn uit de natuur: hout, (steeds 100 % massief; enkel Europese houtsoorten indien mogelijk met FSC-label) koper, ijzer, biezen, riet, katoen, wol, linnen, leder, bijenwas, lijnolie, schellakpolitoer enz… In ons productieproces dragen we er zorg voor dat alles op een ecologisch manier gebeurt en bovendien natuurlijk, m.a.w bio-ecologisch (in de mate van het mogelijke). Zo zijn wij lid van VIBE (Vlaams instituut voor bio-ecologisch bouwen en wonen) .

Ambachtelijke houten stoelen

Op die manier creëren we duurzame meubelen die bedoeld zijn generaties mee te gaan, en mettertijd antieke familiestukken te worden.

Verder vinden we het belangrijk flexibel te zijn en in de mate van het mogelijke aan de wensen van de klant te voldoen: een ruim aanbod van mogelijkheden en maatwerk zorgen voor unieke meubelen tegen een correcte prijs-kwaliteit verhouding.

Een persoonlijke en een gepersonaliseerde aanpak mag bij ons geen loze spreuk zijn en als u de voorbije 40 jaar nog geen klant was hopen we u daarvan in de toekomst te kunnen overtuigen.

Peter en Kristien

Kleinschalig meubelatelier

Voelt u zich door deze opvattingen aangesproken en wilt u met ons de handen in elkaar slaan, neem dan hier contact op met ons.