Vincent Sheppard stoelen

Lloyd Loom stoelen zijn lichte maar stijlvolle stoelen die bekend staan om hun tijdloze elegantie. Ze worden o.a. vervaardigd door het gerenommeerde Belgische meubelmerk Vincent Sheppard en zijn verkrijgbaar bij Atelier Tack.

De Lloyd Loom techniek

Het bijzondere aan Vincent Sheppard stoelen is dat ze gemaakt zijn van gevlochten papier.

De techniek gaat terug tot het begin van de 20e eeuw. De Amerikaan Marshall B. Lloyd ontdekte toen een nieuwe methode om kinderwagens te maken. Hij vlocht papierdraad rond een metalen frame (een loom) wat een verassend soepele maar stevige structuur opleverde. Deze methode werd daarom de Lloyd Loom techniek genoemd. Ze was ideaal geschikt om modieuze stoelen in allerlei elegante vormen te creëren.

In het interbellum waren Lloyd Loom meubelen erg populair. Ze waren een teken van welvaart en werden o.a. gebruikt in hotels, restaurants en cruiseschepen.

Vincent Sheppard, een Belgisch bedrijf

De Lloyd loom techniek is steeds populair gebleven. In 1992 begon het Belgische bedrijf Vincent Sheppard met het ontwerpen en produceren van stoelen aan de hand van de Lloyd Loom techniek.

Atelier Tack is al jarenlang een officiële verdeler van Vincent Sheppard stoelen en zetels. In onze meubelwinkel in Oudenaarde kunt u verschillende modellen aankopen voor een voordelige prijs.

De nieuwste collectie van Vincent Sheppard kunt u hier bekijken.

Wat is er zo bijzonder aan Vincent Sheppard stoelen?

Dankzij de speciale Lloyd Loom techniek zijn Vincent Sheppard stoelen lichter en flexibeler dan stoelen gemaakt uit riet of rotan. Het papierdraad heeft ook als voordeel dat het niet kan splinteren of breken, wat de duurzaamheid van de meubels vergroot. Met hun ergonomisch gevormde zitvlakken en rugleuningen, kun je in Vincent Sheppard stoelen urenlang ontspannen zitten en genieten van comfort in stijl.

Vincent Sheppard stoelen

De stoelen hebben bovendien de elegante en verfijnde uitstraling die kenmerkend was voor de 'roaring twenties'. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en afwerkingen, van klassiek tot modern, waardoor ze geschikt zijn voor diverse interieurstijlen. Ze komen zowel in de woonkamer als buiten in de tuin volledig tot hun recht.

Doe een prijsaanvraag mail

Bekijk ook...

Neem zeker ook een kijkje naar onze pagina's over stijlstoelen, armstoelen, landelijke stoelen, en gestoffeerde stoelen.