Houten tv-meubels op maat van jouw interieur

Atelier Tack heeft 4 decennia ervaring in het maken van houten tv-kasten op maat. Jij kiest de houtsoort, het design en de afmetingen en wij maken voor jou een gepersonaliseerd tv-meubel.

Tv-kast op maat
Tv-meubel op maat

Wat zijn de voordelen van een tv-meubel?

Een tv-meubel is niet enkel een praktische oplossing voor het plaatsen van je tv, maar ook een esthetisch meubelstuk dat de stijl en de charme van je interieur bepaalt. Bovendien kijken we gemiddeld zo’n 3 uur per dag naar tv-scherm. Dan kun je maar best stijlvolle kast hebben om je tv op ooghoogte te brengen.

Met een elegant tv-meubel kan je gezellig met vrienden of familie de nieuwste blockbusters bekijken en je eigen huisbioscoop bouwen. Je kunt jouw tv-meubel ook uitbreiden met extra opslagruimte voor boeken, gameconsoles of kabels. Zo houd je je media-apparaten netjes op orde.

Tv-meubel in de living

Een landelijk tv-meubel in eikenhout

Een van de belangrijkste voordelen van een tv-meubel op maat is de flexibiliteit in het ontwerp. Jij kiest zelf de materialen, indelingen en afwerkingen om een meubel te creëren dat perfect aansluit bij je smaak.

Heb je liever een moderne tv-kast voor in de slaapkamer of een landelijk tv-meubel in eikenhout voor in de woonkamer? Bij Atelier Tack kunnen we alle stijlen aan. Wij zijn gespecialiseerd in het maken massieve kasten werken voornamelijk met Europese houtsoorten zoals eik, kers, notelaar, grenen en beuk.

Tv-meubel in landelijke stijl

Hoe groot moet je tv-kast zijn?

De ideale hoogte van een tv is op ooghoogte. Als je comfortabel neerzit in de zetel en vooruitkijkt dan zou de televisie recht voor jou moeten uitkomen. Niet hoger of lager want dat zorgt vaak voor extra belasting van de nekspieren.

Moderne tv-kast

De grootte van je tv-meubel moet dan weer in verhouding zijn van je tv. Vaak wordt aangeraden om je tv-kast minimaal anderhalf maal zo groot te maken als je televisie. Dat is niet enkel visueel mooier maar zo ben je zeker dat er voldoende ruimte is om je tv stabiel te plaatsen. Dit advies is echter maar een richtlijn, elke situatie is anders.

Bij Atelier Tack kun je zelf kiezen welke afmetingen jouw tv-meubel moet hebben. Zo kun je de ruimte in je woonkamer optimaal benutten.

Doe een prijsaanvraag mail

Bekijk ook...

Neem zeker ook een kijkje op onze pagina's over wandkasten, eettafels, dressoirs en landelijke stoelen.